8am të 4pm

nga e hena ne te premte

Zgjedhës gjenerikë
Vetëm ndeshje të sakta
Kërko në titull
Kërko në përmbajtje
Zgjedhësit e llojit të postimit
Kërko në mesazhe
Kërko në faqe
Filtro sipas Kategorive
Viti shkollor 2021–2022
2022-2023 Viti Shkollor
2023-2024 Viti Shkollor

Projektet e vlerësimit të brendshëm të fizikës – 2022

Nxënësi i klasës së 12-të që matë lartësinë e rikthimit të një topi të fryrë

Gjatë datave 4 dhe 5 tetor, fizikantët tanë të klasës së 12 kryen projektet e Vlerësimit të Brendshëm (IA) të cilat kontribuojnë në notat e tyre përfundimtare. Nxënësit zgjodhën një përzgjedhje interesante të efekteve fizike për të hetuar:

 • Efekti i rrotullimit në trajektoren e një trupi në rënie.
 • Efekti i madhësisë së trupit në shpejtësinë e ftohjes.
 • Efekti i ujit në kapjen e një gome biçiklete.
 • Efekti i përqendrimit në indeksin e thyerjes së shurupit të sheqerit.
 • Efektiviteti i djersitjes në ftohjen e trupit.
 • Efekti i temperaturës në elasticitetin e gomës.
 • Karakteristikat e termistorëve.
 • Efekti i presionit të brendshëm në kërcimin e një futbolli.
 • Koeficienti i zgjerimit termik i matur duke përdorur difraksionin e një lazeri.
 • Efekti i presionit të brendshëm në kërcimin e një futbolli.
 • Dizajni i një farë fiku perfekt.

Më poshtë mund të shihni disa foto të përpjekjeve të tyre. Bravo, klasa 12!

Komentet janë të mbyllura.

Mos humbisni kurrë një postim! Për t'u abonuar në një përmbledhje javore të lajmeve tona, jepni adresën tuaj të emailit më poshtë.Translate »