8am да 4pm

од понеделник до петок

Генерични селектори
Само точни натпревари
Барај во наслов
Барај во содржина
Избирачи за тип на објава
Пребарај во мислења
Пребарувајте на страници

ИКТ

Како дел од единицата за истражување на постарите градинки „Како функционира светот“, учениците учат за различни градежни материјали и нивните својства. Тие ја прочитаа приказната за Трите прасиња, а потоа ја искористија областа за играње улоги за да ја репризираат приказната. Конечно, тие создадоа свои сопствени куклени претстави за свињи на iPad-ите. Тие одлучија дека сламата ...
Прочитај повеќе
ISL е член на здружението FIRST France Robotics (Robotique FIRST France), кое им овозможува на учениците од различни училишта да градат роботи и да учествуваат во меѓуучилишни
Прочитај повеќе
Одделение 1 и 2 учат сè за пронајдоците во нивната единица за истражување, каде сме на место и време. Прво одделение ги користеа своите вештини за решавање проблеми за да изградат пронајдоци
Прочитај повеќе
Класата Grade 3 (Њујорк) ги истражуваше комплетите кола Cubelets и littleBits, прашувајќи што прават различните компоненти и што би можеле да измислат што има импликации во реалниот живот. Преку многу од
Прочитај повеќе
Учениците во одделението за постари градинки (SK) ги истражуваат различните работи што Cubelets може да ги прави. Овие магнетни градежни блокови се спојуваат заедно за да направат бескрајни сорти на роботи
Прочитај повеќе

Никогаш не пропуштајте објава! За да се претплатите на неделниот преглед на нашите вести, наведете ја вашата адреса за е-пошта подолу.Translate »