8am да 4pm

од понеделник до петок

Генерични селектори
Само точни натпревари
Барај во наслов
Барај во содржина
Избирачи за тип на објава
Пребарај во мислења
Пребарувајте на страници

Изразување преку уметност во помлада градинка

Ученик во градинка бојадисува тегла со зборот „Среќен“ под неа за да ги опише своите чувства.

Учениците од помладата градинка (ЈК) започнаа нова Истражувачка единица (Како се изразуваме), во која учат да ги изразат своите идеи и чувства преку уметности. Инспирирани од книгата што ја прочитавме на часот „Чудовиштето во боја“, од Ана Ленас, учениците споделија како се чувствувале тој ден и ги „наполнија“ теглите според нивните чувства и боите претставени во приказната. Подолу можете да видите некои од нивните тегли во боја.

Коментарите се затворени.

Никогаш не пропуштајте објава! За да се претплатите на неделниот преглед на нашите вести, наведете ја вашата адреса за е-пошта подолу.Translate »