8am да 4pm

од понеделник до петок

Генерични селектори
Само точни натпревари
Барај во наслов
Барај во содржина
Избирачи за тип на објава
Пребарај во мислења
Пребарувајте на страници

Проекти за внатрешно оценување по физика – 2022 година

Ученик од 12 одделение што ја мери висината на скокот на надуена топка

Во текот на 4-ти и 5-ти октомври, нашите физичари од 12 одделение ги спроведоа проектите за внатрешно оценување (ИА) кои придонесуваат за нивните конечни оценки. Учениците избраа интересен избор на физички ефекти за истражување:

 • Ефектот на центрифугата врз траекторијата на телото што паѓа.
 • Ефектот на големината на телото врз стапката на ладење.
 • Ефектот на водата врз стисокот на гумата за велосипед.
 • Ефектот на концентрацијата врз индексот на рефракција на шеќерен сируп.
 • Ефективноста на потењето при ладење на телото.
 • Ефектот на температурата врз еластичноста на гумата.
 • Карактеристики на термисторите.
 • Ефектот на внатрешниот притисок врз отскокнувањето на фудбалот.
 • Коефициентот на термичка експанзија измерен со помош на дифракција на ласер.
 • Ефектот на внатрешниот притисок врз отскокнувањето на фудбалот.
 • Дизајн на совршено семе од сикамор.

Подолу можете да видите неколку фотографии од нивните напори. Браво, одделение 12!

Коментарите се затворени.

Никогаш не пропуштајте објава! За да се претплатите на неделниот преглед на нашите вести, наведете ја вашата адреса за е-пошта подолу.Translate »